Zien en doen in Cancun - Top 5 Cancun bezienswaardigheden

Vier jij je vakantie in Cancun dan heb je naast kilometers aan prachtige stranden ook een ideale ligging om mooie dingen te zien en doen. Cancun ligt op een prima plek op het schiereiland Yucatan voor het bezoeken van diverse mooie bezienswaardigheden.

Chichén Itzá

Piramide van Kukulcan in Chichén Itzá, Mexico

Als je naar Cancun gaat dan kun je niet om de oude Maya ruïnes heen. De meest bekende en ook grootste Maya ruïne is die van Chichén Itzá. Overal vind je prachtig bewaard gebleven piramides, tempels en zelfs een cenote. Vanuit Cancun kun je een dagtour maken om deze bijzondere plek te ontdekken.

Chichén Itzá is een van de zeven wereldwonderen en staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Tweemaal per jaar (20 maart en 22 september) valt de schaduw op zo'n manier op de trap van de Kukulkan piramide dat het lijkt alsof er een slang naar beneden kruipt.

Verschillende plekken op het terrein staan bekend om hun eigenaardige geluid. Een mooi voorbeeld is die in de "Ball Court". Wanneer je aan een zijde klapt hoor je negen echo's in het midden van het veld. En als je voor de piramide klapt hoor je een echo die klinkt als het gesis van een slang.

Bekijk alle excursies online

Tulum

Vuurtoren van Tulum in Mexico

Een andere Maya stad die je zeker moet bezoeken is Tulum. Deze ruïne ligt op klif met een mooie tropische plek aan de Caribische zee. Tussen de helder azuurblauwe zee en groene natuur steken de ruïnes prachtig af.

Je kunt hier het beste in de ochtend naar toe. Het strand hier wordt als een van de mooiste stranden beschouwd in de hele Riviera Maya regio.

Overigens is de gelijknamige stad Tulum erg populair onder yoga liefhebbers. Er zijn genoeg yoga studio's en vegetarische restaurants te vinden.

Let er wel op dat je hier vrijwel niet met een creditcard kunt betalen. Neem genoeg geld mee dus. Amerikaanse dollars worden hier ook gewoon geaccepteerd.

Koop je fast-track tickets online

Isla Mujeres

Luchtfoto van het eiland Isla Mujeres in Mexico

Isla Mujeres is een eiland die wel op je bucketlijst mag staan. Het ligt tegenover Cancun en je kunt hier per boot of vliegtuig naartoe. Wil je even heerlijk relaxen dan kan dat hier prima in een van de panoramische baden, hangmatten of ligstoelen.

Voor de beginnende snorkelaar of duiker is het hier ideaal. Het water is kalm en je vindt er schitterende koraalriffen.

Online tickets voor catamaran tocht

Cozumel

Tropische vissen bij koraal bij Cozumel, Mexico

Het eiland Cozumel ligt zuidelijker, tegenover Playa del Carmen, en is een flink stuk groter. Ook hier heb je witte zandstranden, maar dat is niet het enige wat dit eiland zo mooi maakt.

Wil je leren duiken dan moet je naar Cozumel. Onder water is er prachtige flora en fauna te zien. Wil je nog actiever bezig zijn, dan kun je hier ziplinen, windsurfen, fietsen of kanoën.

Bacalar

Koralen en paviljoen in Bacalar, Mexico

In Bacalar ligt de lagune van de zeven kleuren. Deze lagune herbergt sommige van de meest oude organismen ter wereld. Er zijn veel steigers waar je op kunt liggen en genieten van de vele tinten blauw die dit water te bieden heeft. In de 17e en 18e eeuw verstopten piraten zich in deze plaats en je vindt er nu nog kleine visserhuisjes.

De piraten hebben ook een kanaal gegraven met de toepasselijke naam "El Canal de los Pirates". Via dit kanaal konden ze vanaf de grote schepen met kleine bootjes naar de lagune varen.